Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på SeniorDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Praterommet > Debatt

Anonym
Opprettet 16.03.2021 av Anonym.
Psykopater er farlige

Psykopater har trekk som er lette å gjenkjenne når du lærer deg å kjenne lusa på gangen. Den første boka jeg leste i sin tid var Psykopatenes diktatur. Den tittelen er jo svært fortellende. Personlig er jeg av den oppfatning at blant mange yrkesgrupper, fra bussjåfører til journalister, og da gjerne de halvstuderte røverne blant disse, til våre politikere og da kanskje mest lokalpolitikere uten formell utdannelse - er livsfarlige. Mange bøker er forfattet om emnet og det er verdt å gjøre seg kjent med dem. Jeg nevner en av de siste jeg har lest, Psykopater? Av Dr Lisbeth Brudal. Hun sier som så mye annet svært kjent om disse, at de er flere enn 100.000 i Norge, og det var allerede i 2006 da boka kom ut. En bok som er viktig er boka til Alf Dahl, Sjarmør og Tyrann. Et viktig råd til oss som undrer oss over ondskapen disse personene står for, er rådet om å bruke Maktspråket. Psykopater er løgnaktige og innsmigrende. De skryter gjerne av seg selv. De er patologiske løgnere. De går over lik for å praktisere sin ondskap. Etter å ha gjennomgått mange innlegg her inne ser jeg at psykopatene er representert også her. Selvsagt som andre steder. Og de er ikke få. De andre er bare patetiske. Kjente trekk er manipulering, kontroll og løgnaktighet. De truer ofte med politiet. De tror at det skal skremme ofrene. Men de vet ikke hvor lette de er å gjenkjenne. Du har hverdags- psykopatene og du har de som dreper. De sitter normalt i fengsel for livstid. Ondskapen er så uttalt at det er vanskelig å fatte. Når du mener at vedk signaliserer en holdning som ikke er normal bør du vende ham/henne ryggen; og som det står å lese: løpe. Kom deg langt bort fra dem!

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 16.03.2021 av Anonym
Magefølelsen min sier at du er en kvinne, og kanskje allerede er i konflikt med noen her.
Uansett er det alltid skremmende å høre hva noen menn kan si til kvinner når de er alene, for å få makt. At de finnes inne på sånne sider er helt sikkert. Liker ikke å forholde meg til ondskap. Det er idiotisk nok med den seksuelle tilnærmingen noen av oss har til kvinnene. Forstår at kvinner blir drittlei av oss.
Anonym
#2. Postet 21.03.2021 av Anonym
Farlig å skrive så enkelt om psykopati. Alle trekk hos en psykopat kan vi kjenne igjen i oss selv. Den som leser om psykopati kan lett tro han selv er en psykopat, for det er allmenn-menneskelige trekk. Men den som tror han selv er en psykopat når han leser om dem, er ikke psykopat. For en psykopat vil aldri innrømme eller tro det om seg selv.
Et tegn på en psykopat kan være at han/hun aldri sier noe postivt om deg eller til deg, et offer vil da lett kunne få lav selvtillit.
De vil ofte fremstå så sterke og upåvirklige av kritikk, at et offer kan begynne så se opp til dem, fordi de selv skulle ønske å være så sterke. Så begynner offeret å se opp til psykopaten, og prøve å etterligne ham/henne.
Den dagen offeret tenker som psykopaten, er psykopatens diktatur oppnådd og han/hun har full kontroll. Dette skjer dessverre, da bør offeret få høre av andre at de har forandret seg totalt, og gjerne gi dem lesestoff om psykopati. Er psykopaten voldelig i et forhold og kommer med trusler dersom offeret vil forlate ham/henne, vil dette gjøre det ekstra vanskelig for offeret, spesielt hvis de har barn sammen. Selv om offeret skulle ta skrittet fullt ut og komme seg på et krisesenter, vil de ofte vende tilbake til psykopaten. Innerst inne tror de at de ikke fortener annet enn å leve med psykopaten, og de legger ofte all skyld på seg selv.
Pykopaten har stoppet sin mentale utviklig som barn, men kan ellers være intelligent. Det påståes at de ikke har empati, men det ser ut for at det har de, for de er eksperter i å se hvordan de skal få kontroll på et offer.
Et offer blir ofte utsatt for isolasjon. Prøver offeret å si sannheten om psykopaten vil de fleste ikke tro på det, for psykopaten er utad så sjarmerende og hyggelig, og at det er noe galt med offeret, vil ofte være synlig.
Ingen er bedre eksperter på psykopati enn de som har opplevd å leve med en psykopat.
I 1933 advarte Tysklands fremste psykiater om Hitler, på en internasjonal legekongress. Hitler sørget da for at han ble latterliggjort, og for at han mistet alle verv og stillingen sin, og han døde som en ensom og nedrutt mann.
Er noen gift eller samboer med en psykopat, må de behandles som barn og aldri sette i gang krangler med dem, kun si klart og bestemt fra! Da blir de sure som barn, men det må en fullstendig overse. En kan aldri forvente å få ekte kjærlighet fra dem, men man kan holde ut å leve med dem dersom en viser hvem som er sjefen. Da må en ikke vike en tomme og være totalt konsekvent.
Dette er litt fra litteratur om psykopati. Men det kan lett gå inflasjon i bruken av dette begrepet, og hvem som helst kan gjøres om til psykopater. Anbefaler derfor de som mener de lever med en psykopat å sette seg grundig inn psykopati og gjerne lese offernes erfaringer med dem og hvordan man kan komme ser fri og få et fullverdig liv igjen. Ofte er det de snilleste som blir ofre, de er også ofte de fineste menneskene en kan tenke seg.
Anonym
#3. Postet 21.03.2021 av Anonym
Det finnes også mange andre særtrekk hos en psykopat, trekk som sporadisk kan merkes hos andre eller hos oss en selv, uten at de eller en selv er en psykopat. Men dersom disse trekkene fremstår som et fast mønster over tid, bør det begynne å ringe en bjelle.
Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på SeniorDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen