Logg inn
Fyll inn ditt brukernavn og passord:
Brukernavn
Passord
Meny
Oversikt
Søk
Megafon
Forum
Apps
Om
Bli medlem
Logg inn
88 Pålogget nå
Norges største møteplass for voksne over 40 år
Logg inn
Bli medlem
Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på SeniorDate.no.
Skriv
Skriv her
Skriv i megafonen
Forum
>
Mat og matoppskrifter
> Debatt
Opprettet 10.12.2013 av Anonym.
Svineribbe.
Hvem kan lede oss gjennom prosessen med å få til en god sprø svineribbe?
Svar
|
Siter
|
Varsle
|
Overvåk
Svar på innlegg
#1. Postet 11.12.2013 av Anonym
Fremgangsmåtene er nok sikkert like forskjellige som antall husmødre/fedre
Men her er nå min som er blitt brukt i 28 år med stor suksess.
Starter med tynnribbe på et par kg, frossen men tint i "kantan"
Finn et fat/form (gjerne som kan puttes rett i varm ovn!! ) som er
ca samme str som ribben, med litt kanter.
Snitter opp svoren i passelige ruter ( 1 1/2 - 2 cm )
Gnir GODT inn med rikelig svart pepper, par gode never.
Så finstøtt havsalt ( eller vanlig salt)
Gni svorsiden først, legg så ribben med svoren NED i fatet
og gjenta den samme inngniding på kjøttsiden.
Dekk fatet godt til med rikelig aluminiumsfolie. Sett kaldt i
5-6 dager FØR juleaften.
Forvarm ovn til 230°C, hell litt vann i formen, dekk til igjen med folien,
sett ribben høyt i ovnen i 20 minutter. Da er den ferdig DAMPET.
Senk temperaturen til 175°C, folien taes av og ribben snus forsiktig med eks to
tresleiver ( for ikke å stikke hull slik at noe saft renner ut) Legges over i langpanne, gjerne med rist under. Er den svært ujevn i tykkelse, bygg opp med sammenkrøllet folie.Stek helst ribben høyt i ovnen.
En flatribbe trenger et par timer, avhengig av TYKKELSE ikke vekt! Brukes midtribbe økes steketid
til tre timer. Evn steketermometer skal vise 76 grader når ferdig. Jeg pleier øse den undervies, om det er det delte meninger.
Øk tempen til 220°C den siste halvtimen med tanke på svoren. Om den da ikke er sprø,
ta en tre-fire minutter under grillen....STRENG bevåkning ;)
Bon apetitt!
Svar
|
Siter
|
Varsle
#2. Postet 12.12.2013 av Anonym
Takker og bukker.Nå skal det prøves ut til helgen så får du en liten rapport etterhvert.
Mh.anneli55
Svar
|
Siter
|
Varsle
#3. Postet 12.12.2013 av Anonym
http://youtu.be/aGOkAfG_UyU
Svar
|
Siter
|
Varsle
#4. Postet 12.12.2013 av Anonym
Veldig hyggelig med tilbakemeldinger på
oppsrifter man gir ut ja. Men du rekker ikke denne
varianten til helgen da ;=) Om du nå mente førstkommende ;=)
Uansett, lykke til!
Svar
|
Siter
|
Varsle
Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på SeniorDate.no.
Skriv
Skriv her
Skriv i megafonen
Vi over 40, 50 og 60 pluss
|
Nettdating, voksen dating og dating for voksne
|
Hvordan skrive en datingprofil
|
Om nettdating
|
Senior magasinet
|
Flere saker >>
SeniorDate.no er levert av Social Garden AS © 2024 |
Medlemsavtale
|
Personvernerklæring
|
Bruk av informasjonskapsler
|
Tilpass samtykkepreferanser
|
Kontakt oss
Turvenn.no
|
SeniorDate.no
|
Skeiv.no
|
KristenDate.no
|
NettDating.no