Møteplassen for seniorer og voksne over 40 år
Skriv en hilsen til alle på SeniorDate.no
Skriv i megafonen
Skriv i megafonen

Forum >> Mat og matoppskrifter >> Debatt


Anonym

Svineribbe.

Hvem kan lede oss gjennom prosessen med å få til en god sprø svineribbe?
Anonym
Fremgangsmåtene er nok sikkert like forskjellige som antall husmødre/fedre
Men her er nå min som er blitt brukt i 28 år med stor suksess.

Starter med tynnribbe på et par kg, frossen men tint i "kantan"
Finn et fat/form (gjerne som kan puttes rett i varm ovn!! ) som er
ca samme str som ribben, med litt kanter.

Snitter opp svoren i passelige ruter ( 1 1/2 - 2 cm )
Gnir GODT inn med rikelig svart pepper, par gode never.
Så finstøtt havsalt ( eller vanlig salt)
Gni svorsiden først, legg så ribben med svoren NED i fatet
og gjenta den samme inngniding på kjøttsiden.
Dekk fatet godt til med rikelig aluminiumsfolie. Sett kaldt i
5-6 dager FØR juleaften.
Forvarm ovn til 230°C, hell litt vann i formen, dekk til igjen med folien,
 sett ribben høyt i ovnen i 20 minutter. Da er den ferdig DAMPET.

Senk temperaturen til 175°C, folien taes av og ribben snus forsiktig med eks to
tresleiver ( for ikke å stikke hull slik at noe saft renner ut) Legges over i langpanne, gjerne med rist under. Er den svært ujevn i tykkelse , bygg opp med sammenkrøllet  folie.Stek helst ribben høyt i ovnen.
En flatribbe trenger et par timer, avhengig av TYKKELSE ikke vekt! Brukes midtribbe økes steketid
til tre timer. Evn steketermometer skal vise 76 grader når ferdig. Jeg pleier øse den undervies, om det er det delte meninger.

Øk tempen til 220°C den siste halvtimen med tanke på svoren. Om den da ikke er sprø,
ta en tre-fire minutter under grillen....STRENG bevåkning ;) 

Bon apetitt!
Anonym
Takker og bukker.Nå skal det prøves ut til helgen så får du en liten rapport etterhvert.
Mh.anneli55
Anonym
http://youtu.be/aGOkAfG_UyU
Anonym
Veldig hyggelig med tilbakemeldinger på
oppsrifter man gir ut ja. Men du rekker ikke denne
varianten til helgen da ;=) Om du nå mente førstkommende  ;=)

Uansett, lykke til!