Møteplassen for seniorer og voksne over 40 år
Skriv en hilsen til alle på SeniorDate.no
Skriv i megafonen
Skriv i megafonen

Forum >> Litteratur og forfattere >> Debatt


Anonym

Sandmannen

En kald vinternatt i Stockholm blir en ung man funnet gående på en jernbanebro. Han har legionærsyken og er sterkt nedkjølt. På sykehuset oppdages det at mannen ble erklært død for sju år siden. Han var en av seriemorderen Walter Jureks siste ofre før Jurek ble arrestert av kriminaletterforsker Joona Linna. 
Jurek ble dømt til psykiatrisk behandling og total isolasjon. 
Hvor har den unge mannen befunnet seg i alle disse årene? Hans uventede vitnesbyrd betyr at den gamle saken må gjenopptas. Og det haster. Noen må vinne seriemorderens tillit. 

Med sin fjerde thriller overgår Lars Kepler alle forventninger. 

Hvis du klarer å legge fra deg Sandmannen etter først å ha begynt, har du merver av stål. For sjelden leser du en bok med aå fortettet spenning både på det psykologiske og dysiske plan. Derfor leser du deg heftig og oppakaket videre hele tiden - helt til dine loslitte nervetråder dlettes sammen i bokas høydramatiske avslutning. 


Grøsserspenningen holder seg på et slikt nivå at du ikke bør starte på denne historien hvis du har annet du burde ha gjort de nærmeste dagene.
Anonym
Lars Kepler er en glimrende forfatter (eller skulle jeg si forfattere?) med flere bestselgere bak seg. Jeg har tidligere lest "Hyptnotisøren" og "Ildvitnet" som også kan anbefales på det sterkeste. Jeg gleder meg nå til at "Sandmannen" kommer fra Bokklubben slik at jeg også får med meg denne perlen. Disse bøkene er svensk krim på sitt beste.